Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Anne Sophie Callesen

Publiceret

15. june
2016

Styrk det internationale samarbejde

Danmark skal tage internationalt ansvar og samarbejde om fælles løsninger for at løse flygtninge- og klimaudfordringerne

Danmark kan ikke skabe en bedre verden alene. Derfor skal vi bakke op om et stærkt europæisk samarbejde og leve op til vores internationale forpligtelser.

Vi skal samarbejde om en fælles europæisk løsning for modtagelse af flygtninge. Samtidig skal vi investere i nærområderne og arbejde målrettet for at forhindre, at mennesker har brug for at flygte. Og så skal vi selv gå forrest ved at hæve udviklingsbistanden.

Derfor siger jeg:

  • Nej tak til europæisk tag-selv-bord – drop forbeholdene, bak helhjertet op om samarbejdet og sæt derefter et stærkt dansk præg på EU.
  • Fælles asylsystem i Europa – alle skal tage ansvar. Tyskland, Grækenland og Italien skal ikke løfte alene, hvis vi skal dæmme op for ekstremismen i Europa.
  • Fælles europæisk Marshallplan i Mellemøsten og Nordafrika  – bekæmp fattigdom og konflikt i nærområderne, så vi får færre flygtninge i fremtiden.
  • Mere ulandsbistand og flere miljøinvesteringer - vi har ikke råd til at lade være. Mindre fattigdom og klimabeskyttelse er den bedste forsikring, vi kan købe. Og det eneste moralsk rigtige at gøre.